2008. március 07., péntek 21:12

Új hírek a Flex és a Muskle Fitness hasábjain!

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Új szelek fújnak a Flex, és Muscle & Fitness hasábjain! Ideje haladnod a korral!

Hotline Thomas Scheu-val
 

Már a 2007. decemberi Flex magazinban is megjelent egy elemzés a szója-whey proteinek (tehát mint a Peak Anabolic Protein-ja) kiemelkedő, friss eredményeiről a klinikai vizsgálatokban.

Most egy újabb független cikk tűnt fel a 2008. márciusi, német Muscle & Fitness újságban, újból megerősítve engem abban, amit már két éve tudok a Peaknél!

 

A Muscle-Fitness cikk  rengeteg hiányos információkat megjelenítő, hamis szója tanulmányokról számol be, melyben sem a tesztalanyok szteroid mentessége, sem az adatokat szolgáltató intézmények nem voltak megbízhatóak.

Kiváncsi vagyok, még mennyi időnek kell eltelnie most pedig ahhoz, hogy megjelenjenek a megfelelő orvosi szaklapokban a cikkek, melyek kijelentik, hogy a Peak már két éve piacra dobott Anabolic Proteinjénél, már sokkal hatékonyabb a már egy éve kapható Anabolic Protein Superior, mely plusz leucin mennyiséget, és hozzáadott beta-ecdysteront tartalmaz………

Megint két évbe tellik, mire az USA-ban is rájönnek, és megjelenik valaki egy tanulmánnyal a Flex magazinban…..

 

A cikk fordítása tehát a következő:

 
Szója-történelem
 

Sokáig, és főképpen a Kelet európai régióban, a férfi testépítők vonakodtak szója proteineket fogyasztani, annak ellenére, hogy az izoflavon, és az antioxidáns összetevők melyeket a szervezetbe juttat, az emberi egészség meglétének alapfeltételei.

Mégis miért aggódnak a sportolók a szója protein antioxidánsai miatt?
 

Azért, mert a szója-izoflavonok hasonló szerkezettel rendelkeznek, mint a női nemi hormon ösztrogén.

A hiányos információkból származó HIEDELEM, a mai napig tartja magát, mely szerint azok a férfiak, akik szóját fogyasztanak, magasabb ösztrogén szinttel fognak rendelkezni, és a tesztoszteron szintjük romlik.

Ezek a whey protein lobbi, illetve az emberi butaság hatására kialakult sületlenségek, a férfiak százezreit gátolták meg abban, hogy élvezzék a szója magas arginin, és összetett láncú aminosav tartalmát, az edzések utáni gyors regenerációt, a szója zsírégető funkcióit, és annak rákmegelőző, és egyéb betegség megelőző hatásait!

 

Köszönjük, minden tanulmánynak, mely rámutatott arra, hogy a szója természetesen nem emeli a férfiak ösztrogén szintjét, és nem okozza a tesztoszteron hormon szint csökkenését!

Ma már nem ritka látvány, hogy a testépítők némi szója proteint is kevernek, a szokásos whey protein turmixukba az USA-ban, és Nyugat Európában.

Eme sportolók tettét, már több fontos klinikai vizsgálat alátámasztotta, melyek során a testépítőkkel a kutatók, két fehérje turmixot itattak naponta.

 

Ezek a fehérje italok, szója protein izolátumból, szója protein koncentrátumból, egy szója-whey protein keverékből álltak, vagy pedig tiszta whey proteinből.

Nem találtak az orvosok semmilyen különbséget a fehérjék működésében, sem a tesztoszteron sem az ösztrogén szint változása nem állt fent, sőt természetesen minden fehérje turmix stimulálta a zsírmentes izomtömeg építését!

Tehát mindegyik protein jó nekünk, igaz?

Sajnos megjelent azóta egy tanulmány, a New Jersey Orvosi Egyetem (USA) kiadványában. A bodybuildereket újra arról kérdezték, hogy kellene e nekik szóját fogyasztaniuk. Eme közvélemény kutatás, szója proteinre vonatkozó negatív eredményét publikálta egy rosszul informálódó testépítő magazin, és weboldal, így teljességgel félrevezetve sajnálatos módon az olvasóit. Ez az amerikai tanulmány egy rossz tanulmány, és e sport magazin alkalmazottjai csak a végeredményt olvasták el, és szerkesztették bele a kiadványukba, a részletekbe nem merültek bele.

Mi már azóta elemeztük a kísérleteket, és több hibát is találtunk, és ez a kísérletsor alkalmatlan volt arra, hogy a szója protein fogyasztásával kapcsolatban bármit is feltárjon.

 

A kutatók férfi tesztalanyokat vettek, akik aztán 56 g szója protein port fogyasztottak 4 héten keresztül. Az orvosok arról számoltak be, hogy a sportolók tesztoszteron szintje a teszt folyamán 19%-al csökkent, majd mikor két hétig szüneteltették a szója protein fogyasztását, a tesztoszteron értékek növekedtek.

 

Az első hiba amit elkövettek, hogy e 19%-os csökkenés egy nyomtatási hiba volt, a kísérlet végső összegzésekor!

A tesztoszteron szint változások további értékelése leleplezte, hogy mindössze 4%-os volt az ingadozás, mely egészséges férfiakban teljesen természetes jelenség.

Az adatok további értékelésekor kiderült, hogy ez a 4% SEM PONTOS adat, és a következőkben világossá válik miért.

A kísérlet hibára hibát halmozott azzal, hogy a kiválasztott tesztszemélyek sem voltak megfelelőek egy ilyen kísérlethez. Az egyik sportoló tesztoszteron szintje például 200%-al magasabb volt, mint a többieké. Egy ilyen kísérlet reprezentatív jelentőségű rengeteg orvos, sportoló, dietetikus, sőt minden átlagember számára, ezért az anabolikus szteroid használat vagy akár egy ilyen kúra végén lévő sportoló extrém értékei MEGHAMISITJÁK a teljes kísérlet eredményét.

 

Egy szteroid kúra után, egy ilyen sportolóban hat hét alatt 60%-AL ESIK a TESZTOSZTERON SZINT, ezért ha egy ilyen személy kerül bele ebbe a szója protein kísérlet sorozatba, akkor az ő egyéni, borzalmas tesztoszteron szint hanyatlása, tönkreteszi az összes eredményt.

 

A kutatók felismerték ezt a hibát, és törölték utólag annak a tesztszemélynek adatait. Valószínű, hogy a 4%-os tesztoszteron szint csökkenést, eme szteroid használó tesztszemély, természetellenes tesztoszteron szint zuhanása okozta, mely esetben az egyetlen felelősségteljes döntés, az összes tőle származó adat törlése volt.

Ez az eset is bizonyítja, hogy egy ilyen orvosi kísérlet esetében, mennyire nagy jelentőséggel bír a megfelelő kísérleti alanyok megválasztása!

Több mint valószínű, hogy a szója protein fogyasztása nemhogy csökkentette, hanem emelte az alanyok tesztoszteron szintjét!

Végül pedig, sokan hivatkoznak arra, hogy máshol, már olvastak arról, hogy vagy 15 klinikai vizsgálat mond ellent annak, hogy a szója nem hat a tesztoszteron háztartásra.

Ez egy komplikáltabb kérdés annál, mint aminek látszik – egy teszt nem elég arra, hogy végső következtetéseket vonjunk le a táplálkozásunkkal kapcsolatban, főképpen ha olyan ROSSZ TESZTRŐL VAN SZÓ MINT A FENT LEíRT.

 

LEGYEN ÓVATOS, hogy honnan szerzi be az ismereteit, a táplálék kiegészítőkkel kapcsolatban. Gondoljon arra, hogy pl. a fent említett teszt is hihető volt, bekerült szaklapokba, az internetre, miközben az adatai pont az ellenkezőt mutatták, mint ami történt az emberi szervezetben a kísérlet alatt.

 

Amint viszont ez tanulmány sem von kétségbe – a szója protein ugyanolyan effektív az izomzatépítéshez, mint a whey protein. Itt az ideje hogy fontolóra vegye, hogy a szokásos whey turmixát szója proteinnel kiegészítse!

 
Thomas Scheu – Anabolic protein Professional fogyasztó
Megjelent: 572 alkalommal