2008. április 23., szerda 21:03

Zsirégetés sikergaranciával

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
-Miért hatékonyabb a Pyruvate és a HCA, mint a jó öreg L-carnitin? Váltsunk modern zsírégetőkre!

Ha Ön a lehetőségekhez képest a legzsírmentesebb alakot próbálja kialakítani a testén, akkor a legjobb amit tehet, hogy mindent elfelejt amit a bulvár lapokban olvasott, és a sztár-diéták mikéntjét leíró magazinokat nagy ívben a kukába dobja.

Semmi alapjuk ezeknek a „táplálkozási-próféciáknak”, melyek szerint a zsírfogyasztás kövérré tesz, hiszen az emberiség az utóbbi 30 évben nem soványabb, hanem elhízott lett! Önnek semmi esélye karcsúvá válnia, ha az úgynevezett low-fat és hasonló tudománytalan diéták alapján akar fogyni.

Nézzen magába, mit csinál rosszul:
Aki túl kövér, az rosszul táplálkozik vagy/és keveset mozog, illetve lehet, hogy beteg. Ezeket a helytelen életmódokat azonban nem az elhízottság százalékos aránya fejezi ki, Önnek tehát, nem a számokkal (testtömeg index stb.) kell foglalkoznia. A tükörnek higgyen!
A Pyruvate és a Hca a két egyik legjobb zsírégető, a nem ’pörgető’ termékek palettáján, mégsem világos a legtöbb sportolónak é, hogy miért hatékonyabbak ezek, mint a már széles körben ismert és elterjedt carnitin. (bár ezek a hatóanyagok nem összehasonlíthatóak)

Nézzük mi is az a Pyruvate?
A Pyruvate az egyik legerõsebb természetes zsírégetõ, mely a modernkor nõ és férfi ideáljának alakjához a legnagyobb lökést tudja adni! A Pyruvate a szervezet alapanyagcseréjét gyorsítja fel – egyszerre több irányból támadja meg a zsírszöveteket:
- többlet energiát nyer ki a májból, mely miatt hosszabb ideig és keményebben tud sportolni, anélkül hogy többet enne
- csökkenti a fáradtságérzetet, mely a diéták egyik legkeservesebb tünete. A fogyókúra alatt is el tudja végezni munkáját, friss marad, és a sportoláshoz nagyobb kedvet érez.
- csökkenti az éhségérzetet, és thermogenézist okoz a szervezetben, tehát több kalória ég el a sejtekben


A Pyruvate hatékonyabb, mint a Carnitin. A differencia a hatásmechanizmusuk különbözõségében rejlik. A Carnitin nem ’aktív’ zsírégetõ (csak kinyitja az ajtót a zsírok elõtt a sejtekbe vezetõ úton, de nem löki azokat át ezen a kapun – ezt Önnek kell megtennie, a sporttal), a Pyruvate azonban nagyon is ’aktív’, mert elnyomja az étvágyat és serkenti a thermogenézist.

Leirás

A pyruvate sav fontos 3 szénmolekulás sav, amely rengeteg fontos anyagcsere folyamatban vesz részt a szervezetben. Ez egy alfa keto sav.
A pyruvate sav biológiai funkciói

Szív és érrendszer
- A pyruvate sav javítja az energiatermelést a szívben, mely miatt javítja a szív működését.
- A pyruvate sav javítja a szívizomzat hatékonyságát

Anyagcsere
- A pyruvate sav a szervezetben teljesen természetes módon a glukózból képződik az glikolizis anyagcsere folyamat során.
- A pyruvate sav a szervezetben a Krebs Ciklusban, a testen belüli energiatermelésben játszik szerepet.

Mi az a Kerbs ciklus?
A szervezetünkben ez az utolsó lépés a glukóz oxidációjában (a glukóz az elfogyasztott szénhidrátokból keletkezik). A Krebs ciklus az elsődleges módszer arra hogy az elfogyasztott táplálékokból, és anyagokból a test energiát állítson elő, melyet az izomzat felhasználhat. Az energia a Krebs ciklusban több ponton kerül visszavonásra, amit a szervezet adenozin trifoszfát formájában tárol, mely a legfőbb energia raktár az emberi szervezetben.

- A pyruvate sav egy közbenső folyamatban tölt be fontos szerepet melynek során az aminosavak más aminosavakká alakulnak át.

A kiegészítőként szedett pyruvate sav alkalmazása
Anyagcsere
A kiegészítőként szedett pyruvate sav az atlétikus megjelenés kialakítását gyorsitja.
A kiegészítőként szedett pyruvate sav (6,000 mg/nap) gyorsítja az Alap Anyagcserét (Basal Metabolic Rate (BMR)) – kb. átlagosan 2.2%-al.
A kiegészítőként pyruvate sav javítja az inzulin érzékenységet, és csökkentik a vércukorszintet a 2es típusú cukorbetegek esetében.

A kiegészitőként szedett pyruvate sav (6,000 mg/nap) növeli a szervezet energia szintjét 17.7%-al.
A kiegészítőként szedett pyruvate sav (6,000 mg/nap) csökkenti a fáradtság ézetet 71%-al.
A kiegészítőként szedett pyruvate sav csökkenti az inzulin rezisztenciát.

A kiegészítőként szedett pyruvate sav (6,000 mg/nap) segiti a testsúly csökkentését.
A kiegészítőként szedett pyruvate sav (6,000 mg/nap) növeli az állóképességet.
A pyruvate sav a természetes ételekben
A pyruvate sav megtalálható néhány gyümölcsben, zöldségekben, borokban, sajtokban, azonban az kis mennyiség amely megtalálható belőle ezekben a forrásokban, teljesen alkalmatlan arra hogy a fent leirt atlétikus megjelenésre gyakorolt pozitiv hatásait elérjük.

A pyruvate sav negativ hatásai
Emésztő rendszer
A kiegészítőként szedett pyruvate sav, 18,000 mg/nap felett (18 gram, kb 18 db 1000 mg-os Peak kapszula) hasmenést okozhat az emberek 35%-nál.
A kiegészítőként szedett pyruvate sav (18,000 mg/nap felett) felfúvódást okozhat néhány embernél.

A pyruvate kiegészitők formái
- A kalcium pyruvate a legelterjedtebb formula. Kb 60 - 80% pyruvate savat tartalmaz, kombinálva 20 - 40% kalciummal.
- A creatin pyruvate kevésbé hatékony, 60% creatin-t és 40% pyruvate savat tartalmaz kötésben.
- A magnézium pyruvate magnézumot és pyruvate savat tartalmaz kötésben.
- A kálium pyruvate káliumot tartalmaz kötésben pyruvate savval.
- A pyruvate glicin viszonylag új vegyület a piacon, egyenlőre nagyon drága, de meglehet hogy ez lesz a legoptimálisabb pyruvate kiegészitő.
- A nátrium pyruvate nátrium és pyruvate savat jelent kötésben.

Ajánlott adagolás


Régebben (amíg egy tanulmány meg nem vizsgálta a kérdést 1998-ban), nagyon nagy mennyiségeket alkalmaztak a fogyni vágyók, és a sportolók, mely kb 22,000 - 44,000 mg/nap volt.

Egy frissebb klinikai tanulmány azonban kimutatta, hogy a pyruvate sav jótékony hatásai (elhizás ellen, állóképesség növelés, alapanyagcsere gyorsítás (BMR) etc.) normál dózisok esetén jelentkezik, mely kb 6000 mg/nap.

HCA vagy a hidroxy citric acid :
A HCA pozitiv hatásai az emberi szervezetre
A HCA a szénhidrátok fogyasztásakor jöhet jól. A legnagyobb ellenség a zsírok mellett, a cukrok és a péksütemények – a szénhidrátok. A HCA egy növényi kivonat, mely a nem rögtön energiaként elhasználódó, elfogyasztott szénhidrátokat nem engedi zsírpárnává alakulni, és lerakódni a testfelületeken. Az elfogyasztott szénhidrátok minden grammja, mely nem használódik el a napi munka vagy sporttevékenységek alatt, a szervezet anyagcseréje által zsírokká fog alakulni. A még nagyobb baj az, hogy a túl magas szénhidrát fogyasztás emeli a vércukor szintet, mely létrehozza az úgynevezett ’cukor-inzulin-kört’, mely a zsírsavakat egyenesen a bõr alatti zsírsejtekhez szállítja közvetlenül. Ez a kombináció oda vezethet – tehát a szénhidrátok átalakulása zsírsavakká, plusz a ’cukor-inzulin-kör’ mûködésbe lépése – hogy Ön gyorsabban hízik, mintha zsíros ételeket fogyasztana. A HCA blokkolja a szénhidrátok zsírokká való alakulását, melyek így a véráramban maradnak. Ez több energiát eredményez, és elnyomja az éhségérzetet, mely akkor alakul ki az emberi szervezetben, ha túl alacsony a vér szénhidrát szintje.


Anyagcsere
A HCA akadályozza a táplálékból származó szénhidrátok cholesterollá való alakulását.
A HCA képes késleltetni az edzések során fellépő fáradtságérzet kialakulását.
A HCA növeli az energiaszintet

A HCA csillapítja a fáradság érzetet (mert a szénhidrátokat az energia-körforgásba irányítja
A HCA segíti az elhízás megelőzését és kezelését.

- A HCA csökkenti az éhség érzetet, mert az elfogyasztott szénhidrátokat visszatartja zsírokká való alakulástól.
- A HCA képes arra, hogy megakadályozza az elfogyasztott, de feleslegben lévő szénhidrátokat attól, hogy a testfelülete zsírszövetekké alakuljanak.
- A HCA lehetséges, hogy a thermogenézist is stimulálja.

A HCA növeli az állóképességet.
- A HCA csökkenti a vér triglicerid szintjét.

A HCA természetes körülmények között
HCA nagy mennyiségeben egy Kelet ázsiai növényben, a Garnicia cambogia kérgében található meg.

A HCA felszivódása
A vér HCA szintje, a kiegészítőként szedett HCA bevétele után 2 órával éri el a maximumot, és aktív is marad a szervezetben 4-9 órán keresztül!

Ajánlott adagolás
A legjobb, és leggyorsabb eredmények azonban 3,000 - 6,000 mg HCA bevételével jelentkeznek, 3 x 1,000 - 2,000 mg adagokra osztva étkezések előtt. (3szor 2-3 db Peak HCA kapszula)

A HCA 700%-al hatékonyabb, ha naponta háromszor, napi minimum 3 adagra elosztva szedjük.

Természetesen a Hca, és a Pyruvate csak két zsírégető kiegészítő, a többi thermogén, pörgetős zsírégető, és a nem pörgető, de szintén más jellegű Fat Attack, CLA, és MCT olaj mellett. Azonban ez a kettő az, amely mindenkinek beválik, és 3 napon belül érezhető hatékonysággal rendelkezik.


Mező Mónika – Peak Performance
Megjelent: 1057 alkalommal