2013. augusztus 17., szombat 15:12

Felkészülés az őszi idényre: Kozák László

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Kozák László élvonalbeli erőemelő volt, rangos versenyeket nyert, de mindig is vonzotta a testépítés is, ezért úgy döntött, sportágat vált, és kipróbálja magát mint testépítő.
Laci 16 éves kora óta végez súlyzós edzéseket, 22 évesen kezdett versenyezni, mint erőemelő.
Laci jelenleg 26 éves, tehát abszolút nincs elkésve a sportág váltással.
Erőemelőként a 125 kg súlycsoportban versenyzett, volt junior magyar bajnok, sőt junior, és felnőtt Európa Bajnokságot is nyert, ugyan ebben a súlycsoportban.

Legjobb eredményei a következők voltak: guggolás 310 kg, fekvenyomás 230 kg, felhúzás 312.5 kg.
Laci a remek eredmények ellenére mégis úgy döntött, inkább testépítéssel akar foglalkozni, ennek érdekében 130 kg-ról 100 kg-ra lefogyott, és készül az őszi megmérettetésre.

Mivel élete első idényére készül, így a tehetség kutató, és az újonc kategóriák érdeklik első sorban, olyan versenyeken indul, ahol van ilyen kategória.
Laci három versenyen szeretne bizonyítani, a Bodysport Tehetség Kutató Kupán, a Superbodyn az újonc kategóriában, illetőleg a Fit Parádén.

Laci jelenleg 100 kg, a versenysúlyát 88 kg körül tippelem.
Laci még nagyon az út elején jár, most kezdjük el beállítani a diétáját, hétfőtől kezdődik a felkészülés.
Laci erőnléte kiváló, de mivel eddig teljesen más jellegű edzéseket végzett, sok mindent át kell értékelni, hozzá kell szoktatni a magasabb ismétlési számú, intenzívebb edzésekhez.
Mivel van motiváció, szerintem nem lesz gond, szerintem Laci 6-8 hét kemény edzéssel, és diétával csúcsformában lehet.
Hogy ez mire lesz elég, azt nem lehet tudni, a tehetség kutató kategóriák nagyon változó színvonalúak, néha kicsit könnyebb, néha rettenetesen erős a mezőny.
Meggyőződésem, nem az ellenfelekkel kell foglalkozni, hanem a saját magával, aki kihozza magából a maximumot, annak nincs mit szégyellnie, akár hol végez.
Laci felkészülését végig kísérjük a Bodysporton.
Vida Zoltán
Megjelent: 1000 alkalommal