2008. február 24., vasárnap 09:39

Shelley Beattie

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Shelley Beattie - profi testépítő, az Amerikai Gladiatorok egyik sztárja, az 1990. évi USA abszolút bajnok -, 2008 február 13.-án 40 éves korában, az Oregon-i Portland-ben elhunyt.

Alig hat profi versenyen vett részt, mégis aki a kilencvenes években követte a profi testépítés világát annak Lenda Murray, Laura Creavalle vagy Tonya Knight neve mellett az Ővé is ismerősen csenghet. Ő még abban a korban versenyzett amikor, ha felütöttünk egy Flex magazint közel annyi hír özönlött felénk a női testépítőkről, mint férfi társaikról. Mára már egy Ms Olympia eredménylista sem kerül közlésre…



1968 augusztus 24.-én született és három éves korában aspirin túladagolás következtében halláskárosodást szenvedett. 15 évesen kezdett súlyemeléssel foglalkozni az iskolai szocializációs problémák kezelése érdekében és három év múltán elindult első versenyén. 1990-ben 22 évesen lett profi testépítő, s alig néhány évig versenyzett, de mind a Ms. International, mind a Ms. Olympia versenyeken dobogójára felállhatott. Részt vett az első csak női Amerikai Vitorlás kupán, 44 epizódot játszott végig az Amerikai Gladiátorok Siren-jeként és mindeközben fogyatékos gyermekek otthoni kezelésével foglalkozott.



„A saját fogyatékom megtanított a türelem erejére, melynek segítségével csaknem minden kezelhető az életben.

Az egyetlen dolog amit nem tudok elérni az a hallás!”
– Shelley Beattie 1990 december Flex magazin


Megjelent: 1211 alkalommal